Futures Rehberi

Menu
  • Soru Sor
  • Sorular
Menu

Binance Futures Nedir? Binance Vadeli İşlemler Kullanım Rehberi

Sorular › Binance Futures Nedir? Binance Vadeli İşlemler Kullanım Rehberi
0 Olumlu Oyla Olumsuz Oyla
AvatarFuturesRehberi Staff sordu 2 sene önce
1 Answers
0 Olumlu Oyla Olumsuz Oyla
AvatarFuturesRehberi Staff cevaplandı 2 sene önce

Binance Vadeli İşlemleri: Binance Futures Kılavuzu

Binance, kullanıcılarının her gün 100’lerce kripto para biriminde işlem yapmasına izin veren en büyük kripto para birimi borsalarından biridir. Binance, trader’ların yalnızca bir kripto para biriminin değeri arttığında kar edebileceği bir spot trade borsası olarak başladı. Ancak Binance, yatırımcıların kaldıraç kullanmasına ve hem kısa (short) hem de uzun (long) pozisyonlar açmasına olanak tanıyan bir vadeli işlem platformu olan ‘Binance Vadeli İşlemleri’ni başlattı.

Bu kılavuz, Binance Vadeli İşlemler platformunu kullanmaya başlamak için tam olarak bilmeniz gerekenler konusunda size yol gösterecektir.

Bu kılavuzda size aşağıdaki konularda yol göstereceğiz:

  1. Binance Vadeli İşlem Platformunun Özellikleri
  2. Binance Vadeli İşlemler Hesabı Açma
  3. Bir Binance Vadeli İşlem Hesabı Finansmanı
  4. Binance Vadeli İşlemler Arayüzü
  5. İlk İşleminizi Yapmak

Binance Vadeli İşlemler hesabını nasıl açtığımıza bakmadan önce, vadeli işlemler platformunda bulmayı beklediğimiz özelliklerden bahsedelim.

1. Binance Vadeli İşlem Platformunun Özellikleri

Binance Vadeli İşlemler çekici bir trade platformudur çünkü yatırımcıların iki şey yapmasına izin verir:

  • Short pozisyonlara girebilmek
  • Kaldıraçla trade yapabilmek

Bunlar, trader’lar için çok önemli iki özelliktir çünkü onlara kripto para birimi trade yaparken kar etmeleri için farklı yollar sunar. Bitcoin’in fiyatı her zaman yukarı doğru hareket etmez ve düzenli olarak ciddi bir düşüş hareketi yaşar. Binance Vadeli İşlemler ile trader’larBitcoin yukarı veya aşağı hareket ettiğinde kar edebilir. Kaldıraçla işlem yapabilmek de çok önemlidir, çünkü bu, yatırımcıların hesaplarındaki fonların 100 katından fazla işlem yapabilmelerini sağlayarak kazançlarını en üst düzeye çıkarmalarına olanak tanır.

Long & Short

Longlama süreci şu şekilde özetlenebilir: Belirli bir fiyattan bir kripto para satın alırsak ve bir kripto para biriminin fiyatının arttığını düşünürsek, ardından kripto para birimini yeni artan fiyatından satarsak ve bu neticede bir getiri elde etme işlemidir. Örneğin, Bitcoin fiyatının şu anda 10.000 $ ‘dan işlem gördüğünü ve 1 BTC almaya karar verdiğinizi varsayalım; bu, satın alma fiyatınızı 10.000 $ yapar. Şimdi, Bitcoin’in fiyatı 11.000 $ ‘a çıkarsa ve siz satarsanız, bu %10’luk bir kâr ile sonuçlanacak ve 1.000 $ eksi herhangi bir alım satım ücreti kâr sağlayacaktır. Bu süreç, bir kripto para biriminde long işlem olarak bilinir ve birçok yeni trader’in yatırım yapma eğiliminde olduğu birincil yöntemdir.

Bu, aşağıdaki şekilde özetlenebilecek “short” sürecine zıttır: istekli bir borç verenden bir kripto para birimi ödünç almak, daha sonra hemen piyasa fiyatından satmak, kripto para biriminin fiyatı düşer ise, kripto para birimi daha sonra yeniden satın alınır. daha düşük maliyet ile satın alınan kripto daha sonra borçluya iade edildi. Örneğin Burak, Ali’den 1 BTC ödünç aldı ve ardından hemen 10.000 $ piyasa fiyatından sattı. 1 BTC’nin fiyatı daha sonra 8.000 $ ‘a düşüyor ve bu noktada Burak, 1 BTC’yi geri alıyor ve ardından Ali’ye geri veriyor. Bunun net sonucu, Burak için 2.000 $ ‘lık bir kârdır ve Ali’nin 1 BTC’yi almış olmasıdır.

Artık Binance Vadeli İşlemler platformundan ne bekleyeceğimizi bildiğimize göre, nasıl hesap açabileceğimize bir göz atalım.

2. Binance Vadeli İşlemler Hesabı Açma
Binance Vadeli İşlemlere başlamak çok basittir. Bir Binance Vadeli İşlemler hesabı açmadan önce, önce normal bir Binance hesabı açmanız gerekecek. Henüz bir hesabınız yoksa, Binance.com’a gidin ve web sayfasının sağ üst köşesindeki “Kaydol” seçeneğine tıklayın. Ayrıca buraya tıklayarak Binance’e kaydolabilir, ardından aşağıdaki adımları yakından takip edebilirsiniz:

  1. e-posta adresinizi ve şifrenizi girin.
  2. Ardından “Hesap oluştur” u tıklayı
  3. Daha sonra e-postanıza bir doğrulama mesajı almalısınız – kaydınızı tamamlamak için e-postadaki talimatları izleyin.

Şimdi, zaten normal bir Binance hesabınız varsa (veya yeni bir tane oluşturduysanız), Binance Vadeli İşlemler hesabınızı Binance ana sayfasına gidip önce site dilini ingilizce yapın (Çünkü Türkçe sayfada futures özelliği bulunmuyor) Ardından “Derivatives” butonuna ve ardından “USD-M Futures” seçeneğine tıklayarak açabilirsiniz. Aşağıdaki resme bakın.

Şimdi Binance Vadeli İşlemler arayüzüne bakmalısınız. Binance Vadeli İşlemler hesabınızı açmak için Opsiyonlu alana “indirim” yazarsanız işlemlerinizde %10 indirim kazanırsınız. Bu bölüme bir şey yazamıyorsanız Open Now’a tıklayın ve böylece Binance Vadeli İşlemler hesabınız açık olmalı!

3. Binance Vadeli İşlemler Hesabına Finansman Sağlama

Şimdi işlemlere başlayabilmek için Binance Vadeli İşlemler hesabınıza biraz para yatırmanın zamanı geldi! Platformdaki tüm vadeli işlem sözleşmeleri Tether’de (USDT) işlem görür, bu nedenle Binance Vadeli İşlemler platformunda işlem yapmaya başlamadan önce bir miktar USDT yatırmanız gerekir.

Spot Cüzdanınızdan (bu, normal Binance’de kullandığınız cüzdan) Vadeli İşlemler Cüzdanınıza (Binance Vadeli İşlemler platformunda kullandığınız cüzdan olacak) para aktarabilirsiniz. Vadeli İşlemler Cüzdanınıza para aktarmak için, ekranın sağ alt kısmındaki “Transfer” butonuna tıklamanız yeterlidir. Daha sonra transfer etmek istediğiniz USDT miktarına karar verebilir ve “Confirm” butonuna tıklayarak transferi onaylayabilirsiniz. Daha sonra Vadeli İşlemler Cüzdanınıza eklenen fonları görmelisiniz.

Spot cüzdanınızda USDT yoksa, önce normal binance hesabınızdan bir miktar USDT satın almanız gerekecek ve ardından fonları Vadeli İşlemler Cüzdanınıza aktarabileceksiniz. USDT’yi kartla satın alabilir veya Spot Cüzdanınıza yatırabilirsiniz.

Spot cüzdanınıza USDT ile nasıl para yatıracağınızdan tam olarak emin değilseniz, bu rehbere bir göz atın (bu oldukça kolay bir işlemdir ve uzun sürmemelidir): Binance’e Nasıl Kripto Para Yatırılır?

4. Binance Vadeli İşlemler Arayüzü

Şimdi yukarıdaki resimde çok şey dönüyor gibi görünüyor, ancak her bölümü ayıralım:

  1. Bu, trade yapmak istediğiniz sözleşmeyi seçebileceğiniz yerdir. Binance’in aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda sözleşmesi var ve bunlardan birincisi açıkça BTCUSDT sözleşmesiydi.
  2. Bu sizin grafiğinizdir, fiyat grafiği (orijinal veya trading view butonuna tıklayarak) ve emir derinliği (Depth) arasında geçiş yapabilirsiniz.
  3. Burada, emir defterinin derinliğini gösteren grafiklerle birlikte emir defteri verilerinin canlı bir akışını görebilirsiniz.
  4. Burada trade aktivitenizi kontrol edebilirsiniz. Ayrıca, bulunduğunuz herhangi bir mevcut pozisyonun durumunu kontrol etmek için sekmeler arasında geçiş yapabileceksiniz. Bu, marj bakiyesi, giriş fiyatı ve mark fiyatı gibi bilgileri içerecektir.
  5. Burası emirlerinizi girebileceğiniz, ayrıca farklı emir türleri arasında geçiş yapabileceğiniz yerdir ve aynı zamanda burada kaldıracınızı da ayarlayabilirsiniz. Platformdaki varsayılan kaldıraç 20x’tir, ancak bunu 125x’e kadar ayarlayabilirsiniz. Burada ayrıca Cross ve Isolated arasında geçiş yapabilirsiniz.

Platformda deneme yapabileceğiniz ve tüm özelliklerine alışabileceğiniz bir Binance Vadeli İşlemler test ağı da vardır. Test ağına buradan bir göz atabilirsiniz.

5. İlk İşleminizi Yapmak

Artık Binance Vadeli İşlemler hesabınızı nasıl oluşturacağınız ve finanse edeceğiniz konusunda hız kazandığınıza göre, ilk işleminizi yapmanın zamanı geldi.
Bir trade işlemi yapmak çok basittir. Önce emir türünü seçmek istiyorsunuz, altı seçeneğiniz var:

  1. Market
  2. Limit
  3. Stop limit
  4. Stop market
  5. Trailing stop
  6. Post only

Mümkünse market emrini kullanmaktan kaçınmak istersiniz, çünkü genellikle daha fazla ücret ödersiniz. Bunun yerine, limit emirleri veya stop limit emirleri yoluyla alım satım yapmak, ücretleri düşürür ve alım satımlarınızı gerçekleştirmenin birincil yolu olmalıdır. İşlemlerinize zarar durdurma veya kâr hedefi dahil etmek istiyorsanız, bir stop limit emri kullanmak isteyeceksiniz.

Binance Vadeli İşlemler platformuna şimdi bir işlem gerçekleştirebilirsiniz:

İlk olarak, platformun en üstünde, ne kadar kaldıraçla işlem yapacağınızı seçmelisiniz. Binance, 125 kata kadar kaldıraçla işlem yapmanıza izin verir. Ne tür bir marjla işlem yapmak istediğinizi de seçmelisiniz, bu şunlardan biri olabilir: Cross veya Isolated

Çapraz marj (Cross): likidasyonu önlemek için alım satım yaparken hesabınızdaki tüm fon miktarını kullanan bir marj yöntemi.

İzole edilmiş marj (Isolated): Pozisyonun kullandığı marjı izole ederek, zararlarınızı ilk marj setiyle sınırlandırabilirsiniz, böylece hesabınızdaki fon miktarının tamamı kullanılmaz.

Sağ alt tarafa dönersek, trade işleminize gireceğiniz yer burasıdır. İşlemlerinizi başlatmak için bir limit emri kullanmanızı öneririz. Alım satım sinyallerimiz, uzun mu yoksa kısa mı gitmeniz gerektiğini size bildirecektir, yapmanız gereken tek şey giriş fiyatını ve sipariş miktarını girmek. Sipariş miktarı, hesabınızdaki para miktarına bağlı olacaktır, ancak portföyünüzün yaklaşık %10’unda işlem yapmanızı öneririz.

Pozisyonunuzu aktif olarak izlemeniz gerekecek, böylece kar elde etmek için satabilir veya bir stop loss tetiklendiğinde pozisyondan çıkmak için satış yapabilirsiniz.

Binance Vadeli İşlemler rehberimizin sonu bu. Bu platform, kripto kazançlarını en üst düzeye çıkarmak isteyen trader’lar için birçok fırsat sunuyor. Bu kılavuzu faydalı bulduğunuzu umuyor, bol kazançlı işlemler diliyoruz!

  • Binance Cross Margin ve Isolated Margin Arasındaki Fark Nedir? soran kişi FuturesRehberi
  • Binance Margin ve Futures (Vadeli İşlemler): Fark Nedir? soran kişi FuturesRehberi
  • Binance Vadeli İşlemler Stop Loss Emri Nasıl Verilir? soran kişi FuturesRehberi
  • Binance Vadeli İşlemler'de Pozisyon Nasıl Kapatılır? soran kişi FuturesRehberi
  • Binance’de paritelerin yanındaki 3x, 5x ve 10x nedir? soran kişi FuturesRehberi
©2023 Futures Rehberi | Design: Newspaperly WordPress Theme